March Story ch1-4

Egy baljós múlttal rendelkező lány mászkál a világban és embereket menteget. Erre a sablonos alapsztorira épül a cseszett jó történet amit mindenki figyelmébe ajánlok.


Az első kötet az első 4 fejezetből áll. A manga a Sunday Gx-ben jelenik meg, ami egy japán havi megjelenésű seinen magazin (az Árnybíró is ebben futott) szal elvileg havi egy chapterre lehetne számítani, de most vagy 3 hónapig nem kaptam meg az adagomat ebből a sztoriból.. lehet h csak a fordító csapat hibája, nemtom. Nade a sztroi kicsit bővebben :)

A helyszín Európa a 18dik században. March a főszereplőnk, aki amúgy lány de erre csak a 3. fejezetben derül fény, amikor is megdönthetetlen bizonyítékot tárnak kíváncsi szemeink elé :D, szal főszereplőnket mindenki srácnak gondolja. Bár ez érthető is hiszen szinte mindig fiú ruhákban járkál és az amúgy elég tisztességes méretű kebleit szép kis köpennyel takargatja, még a haját is fiúsan röviden hordja. Még a férfi is akibe titkon szerelmes, Rodin is csak egy szimpla kissrácnak látja Marchot.

De nem is ez a lényege a történetnek, ez csak egy kis plusz :), szal March egy Syste Behard (ez így nekem nem nagyon mond semmit se, de ha ez tényleg jelent valamit akkor gyorsan világosítsatok fel, légyszi!) Ahhoz hogy elmagyarázzam ezt elmondom hogy mi a dolguk.  Ezek a Syste Behardok ilekre vadásznak, olyan gonosz lényekre akik az elhagyott, ismeretlen tárgyakat megszállva birtokba veszik azoknak lelkét és testét aki ezekhez az ismeretlen tárgyakhoz érnek. Ilyen tárgy bármi lehet, egy fülbevaló, szobor, maszk, vagy akár kínzó eszközök is, mint ahogy az eddigi fejezetek példái mutatják. Az il barátnak vallva magát megpróbálja rávenni a gazdatestet, hogy cselekedjenek az il akarata szerint. Mint már ki lehetett találni az ilek gonoszak, egyetlen céljuk az értelmetlen gyilkolás, és mindez óriási mennyiségben. Ha az illető megszállott állapotában embert öl örökre összenő az ilel, így többé nem lehet őket ketté választani, ezért a Syste Behardnak mindenképpen meg kell ölnie a gazdatesttel együtt az ilt is, különben az il a testet megszerezve tovább öldökölne. De van egy kiskapu, mivel ha a test ellenállva az il kísértésének nem gyilkol ketté lehet őket választani és az ilt el lehet pusztítani.

Szóval March járja a világot, néha csak úgy céltalanul és az épp útjába kerülő ileket próbálja meg elpusztítani, de van hogy felkérésre teszi mindezt.

Nos ami March baljós múltját illeti, gyerekkorában ő is összefutott egy illel. De az ő esete különleges, nem vette át az il az irányítást felette. March kifejezetten rossz lelkiállapotában egyezséget kötött a szörnyikével, miszerint engedi az ilt más ileket pusztítani, ha ő bosszút állhat azon aki szeretteit megölte. Ebből a furcsa szerződéből következik, hogy March könnyedén le tudja győzni ellenfeleit, hiszen rendelkezik az ilek furcsa emberfeletti képességeivel. Szóval teljesen megfelel a Syste Behard munkára.

A történet egyenlőre ennyi, az első 4 chapter epizodikus jellegű, és szépen lassan bontakozik ki a történet. De nem nagyon tartok attól, hogy ellaposodna a sztori, hiszen eddig nem csalódtam a mangakában. Jah, nem is mondtam! Az Árnybíró rajzolója most egy új íróval fogott össze a March Story kedvéért. Azért azt meg kell hagyni, hogy egy heti megjelenésű, Defense Devil, és egy másik havi megjelenésű manga, Burning Hell mellett még erre is van ideje a rajzolónak és persze egyik színvonala se hanyatlik az nem semmi… el tudom képzelni hány asszisztense lehet XD

A sztori itt-ott elég véres, mondhatni tocsogunk a vérben, minimum bokáig :) de tolerálható módon, nem a vérontás a lényeg, az csak egy kis plusz hogy a gore szeretőket is meg lehessen fogni valamivel :) de félre ne értsétek, nem azoknak való ez a manga akik szeretik a vérontást, inkább olyanoknak akik szeretik az összetett lassú kibontakozású történeteket szép rajzokkal.
Nyah tessék nekiesni gyorsan! :D

Egy hozzászólás

  1. Én elolvastam a magyarul megjelent fejezeteket ( ennek az ismertetőnek a hatására) és nagyon jóóó! *w*

Hozzászólás