Piano no Mori – The Perfect World of Kai

Egy kedves történet két srác barátságáról, rivalizálásáról és a zongora iránti szeretetükről. Olyan manga, amit ha elkezdesz sajnálod, hogy soha se játszottál hangszeren, vagy hogy abbahagytad :)

Mint mondtam a történet középpontjában a zongora van. Ez kapcsolja össze a két főszereplőnket. Kai egy prostituált fia,  Shuhei egy híres zongorista egyetlen gyermeke. A zongora iránti szeretetükön kívül nem sok a közös bennük.
Amamiya Shuhei új iskolába érkezik és kapásból az első napján a gyerekek egy beavató szertartást akarnak vele megcsinálni. Játszania kéne az erőbeli zongorán. Elég félelmetesen van beállítva a zongora, szellemek játszanak rajta, mert senkinek se szólal meg, de este mégis lehet hallani a zongoraszót az erdőből, szóval Shuhei kicsit megszeppen. De itt jön a megmentősereg Ichinose Kai személyében.
Együtt meglátogatják az erdőt és Kai megmutatja új barátjának a zongoráját. Igen, Kai a zongorát a sajátjának tekinti, mivel még kicsi korában kiesve az emeleti ablakukból a zongorán landolt, azóta játszik rajta.
Mikor Shuhei megpróbál játszani a hangszeren egy árva hangot se tud megszólaltatni. Viszont Kai egyszerűen gyönyörűen játszik a zongorán. Shuhei kicsit megsértődik ezen, mert ő már vagy 4 éves kora óta játszik. Kai megígéri, hogy kideríti mi lehet a zongora titka, végülis ez kapcsolja őket össze, ez lesz a barátságuk alapja. Kai később bemutatja Shuheit az anyukájának, aki prostiként dolgozik a város piros-lámpás negyedében. Cserébe Shuhei is hazaviszi Kait bemutatja otthon és még játszani is engedi a saját zongoráján.
Ekkor ismerik meg Ajino Sosuke, a suli zenetanárjának a történetét. Ajino-sensei híres zongorista volt évekkel ezelőtt, de egy balesetben elveszítette menyasszonyát és tehetségét. Emiatt besavanyodott és emiatt vált a gyerekek legutálatosabb tanárává.
Ezzel leírtam az első kötet eseményeit és megismertük a fontosabb szereplőket.

Kairól még kiderül, hogy nagyon jó hallása is van, readásul még hallás után bármit el tud játszani. Szóval ezzel a rettentes tehetséggel párosítva a hátrányos körülményei vagy lefelé vagy fölfelé vezethetik a sorsát. Rajta áll az egész. És a srácban meg is van minden hajlam, megtanulja hogyan kell kottát olvasni, megismeri a nagy zeneszerzőket és kompozícióikat, és más zongorákon is megtanul játszani nem csak a sajátján.

A történet lassan bontakozik ki, tényleg lassan, néha már idegesítő mennyire nem az én tempómban történnek a dolgok, de érdemes mindent kivárni, mert nagyon édes a sztori. És bár érezhető a pozitív végkifejlet nem lehet adottnak venni, mert néha olyan elbizonytalanító az események vonulása. De mivel Kai természete hihetetlenül édes, hozzáállása pozitív várható, hogy a sorsa jó felé fog haladni a történet folyamán.
A gyerekkor 7 kötetet ölel föl, innentől kezdődik a tinikor, majd később elvileg még korosodnak a főszereplők. Az első 7 kötetet lehet bevezetésnek is tekinteni, mert itt indul el Kai és Shuhei karrierje és barátsága.

A rajz kezdetben kicsit furcsa lehet, nem a szokásos cuki nagyszemű manngakarikra gondoljatok, inkább gyerekes a stílus mint szép, de a történethez nagyon passzol az egyszerű rajzstílus, máshogy sablonnak érezném az egészet. Persze nem rusnyák a képek, csak egyszerűek, de minden arckifejezés kifejező, elsőre lehet érezni a hangulatváltozásokat, mindent le lehet olvasni a mimikából. A hátterek szépek, az erdőt imádom, a zongorák gyönyörűek.  Ennyi a lényeg :)

A fordítás most a 8. kötet felénél jár, és heti egy fejezetet kapunk, de nem tudom meddig, mert eddig a fordító csapat elég lassú volt, de remélem ez így is marad :)
A manga amúgy a 17. köteténél jár Japánban, és egy darabig szerintem még nem lesz vége.
Sajnos még sehol se vették meg számomra olvasható nyelven, de ez nem maradhat örökké így :D
Van animéje is, vagyis egy film készült az első pár kötetből. Az is aranyos, de mivel nincsen folytatása, inkább ajánlom a mangát.

Teljesen egyértelmű hogy imádom a mangát, szóval ha tetszett a firkám, akkor tessék elkezdeni olvasni, ha nem… hát az van, de attól még a manga jó, szal olvassátok el :P

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: