Afterschool Charisma

A történelem megismétli önmagát a mondás szerint, vagy mégsem?

Szent Kleio Akadémia összes tanulója már halott híres emberek klónja. Olyanok járnak ide, mint Beethoven, Napoleon, Mozart és Erzsébet királynő. Az egyetlen diák aki nem klón Kamiya Shiro. Érthető okokból elég kevesen viselik el, és még kevesebben barátkoznak vele. Hogyan alkalmazkodhat az ilyen furcsa körülményekhez egy átlagos srác? És ami a hab a tortán még bele is szeret az egyik lányba az iskolában.
Amíg Shiro a kicsit fura szituációt próbálja megszokni a suli legelső diákja, John F. Kennedy merénylet áldozata lesz… ismerős, nem?Az iskola diákjai kicsit bepánikolnak, az ötlet, miszerint nem kerülhetik el a génjeikbe kódolt sorsukat elég rémisztő számukra. A jövőnk születésünknél dől el vagy mi magunk is alakíthatjuk azt? És egy átlagos srácnak mi a szerepe ebben az egészben?

A lány, akibe Shiro beleesett Marie Curie a nagy kémikus nő klónja. Eddig nem is lenne baj, de Marie nem a kémiáért rajong, hanem a zongoráért. Shiro elintézi a lánynak, Shiro apja a suli orvosa, ezért is jár ide a srác, hogy elkerülhessen egy olyan iskolába, ahol úgy foglalkoznak majd vele, mint egy nevesincs zenésszel, nem mint híres kémikussal. Marie nagyon örül a kiszakadásnak az új lehetőségnek, de a többi klón kicsit szkeptikus, na meg persze irigy. Vajon Marie tényleg kikerült a világba? És ha igen akkor ki fogja felnevelni? Mert a szüleit nem klónozták ő meg még csak 16, plusz miért pazarolná az intézet a pénzét egy olyan diákra aki nem illik bele a kísérletbe?

Ami a legjobban ütött a mangában az Hitler jelenléte. Kicsit húzós, mi? Mármint az összes lakó híres és jó célokért küzdő emberek klónja, és bár vannak itt olyanok is, mint királynők vagy szimplán szép emberek mégis a történelem egyik legnagyobb emberirtását okozó embert csak a kísérlet kedvéért leklónozni, szerintem kicsit sok. Jó, nem mintha maga a klónozás tetszene… És tudjátok mit? Hitler az eddigi legpozitívabb szereplő Shiro mellett! Ez és Marie Curie esete eléggé azt támasztja alá, hogy bár ugyanazzal a génekkel rendelkeznek, nem jelenti hogy ugyanaz az ember is válik belőlük. Persze ennek van ellenpéldája is Freud személyében, a srác ugyanolyan analitikus és filozófikus mint az eredetije :D

A merényletet J.K.F. ellen felvállalta egy csoport terrorista, akiknek feltett szándéka, hogy folytassák a merényleteket. A poén az egészben, hogy a suli doki, Shiropapa látszólag ismeri a bandát, mármint nem akadt ki rajta annyira, mint én elvártam volna. Innen is jön az eddigi legmerészebb ötletem miszerint Shiro is klón. Ő egy terroristának a klónja, aki miután erről az egészről tudomást szerzett feltett szándéka hogy másik énjét elpusztítsa. De az is lehet, hogy segíteni akar neki, nem szeretné “börtönben” látni önmagát. De az is elképzelhető, hogy a terroristák nincsenek is odakint… Nemtom, nagyon sok találgatási esélyt ad nekünk ez a sztori és ez olyan qurvajó! :D

Képeket azért nem nagyon tudok berakni most, mert ezt a mangát a Viz Ikki oldalán olvasom. Havonta általában egy chaptert tesznek fel minden mangájukból, amúgy a többi mangát is ajánlom onnan! A cikk pedig azért született, mert most láttam, hogy az amazonon június 15ére tették a kiadás dátumát! Még jó sokat kell rá várni, de szerintem megéri a polcon tudni ezt a könyvet! Amíg ki nem jön tessék az Ikkin olvasni :)

Reklámok

3 hozzászólás

  1. Jól láttam, hogy Einstein megmogyorózta Shirot? :DD

  2. Hja, 2x is! XD El is felejtettem beleírni, pedig ha valakiről ezt feltételeztem volna az inkább Freud, de ő bebizonyította az öltözős rész után hogy bizony a lányokat bírja :)

  3. sokat tanultam

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: