Hohzuki Island

Mint ígértem, egy ismetető erről a fasza kis misztikus-horror mangáról!

Suzuhara Kokoro és vak kishúga Yume, mivel sajnos árvák, egy szigeten lévő intézetbe kerülnek, ahol hasonló sorsú gyerekekkel foglalkoznak. Azzal hogy intézet sokat mondtam, inkább egy kis iskolának kéne inkább nevezni, hiszen rajtuk kívül csupán 4 másik diák van és 4 tanár. A hangulat kicsit furcsa már a kezdetektől, a hely nagyon hasonlít egy börtönre. Elég sok a tiltott hely és a kerítések, meg szögesdrótok se valami szívderítőek, amik az iskolát szinte teljesen körülveszik. A már bentlakó gyerekek is rontják a helyzetet a furcsa pletykákkal, kísértethistóriákkal, amikkel látszólag csak rémisztgetni akarják a testvérpárt, de később Kokoro és Yume a saját bőrén tapasztalhatja meg, hogy ezek a történetek nem is olyan alaptalanok.  A gyerekek vezetője úgy gondolja, hogy a felnőttek az értük kapható biztosítási pénzre hajtanak és ezért szeretnék őket egyesével kiradírozni a képből. Érthető, hogy a fiatalok menekülőre fogják.
A gyerekek csak ki akarnak jutni élve a szigetről, de a felnőttek pont ebben szeretnék megakadályozni őket. Itt kezdődik a fiatalok az idősek elleni élet-halálra menő bújócskája.

Azért ez egy picit komolyabb, mint egy szimpla tanár kontra diák túlélőmeccs. Persze tele van necces szitukkal, például az egyik kislányt majdnem megerőszakolja az egyik tanár… de nem a konkrét koccanások a fontosak, a horror rész, hanem a hangulat, a rettentő nyomás ami a menekülő gyerekeken van. Pluszba még miközben az életükért küzdenek arra is megpróbálnak rájönni, hogy miért akarják  őket eltenni láb alól.
Emellett még furcsább dolgok is történnek a szigeten. Egy fehér ruhában és mezítláb járó lány szelleme segít a kölköknek a szökésben. Ezek a legcidrisebb részek. Lépzeljétek el ahogy egyszer csak a semmi közepéből egy lány előpattan az éterből és szó nélkül irányt mutat a gyerekeknek! Brrr! És ami még megkoronázza a szellemkislány sztoriját, elvileg ő is itt élt a szigeten, egy korábbi turnusban.. most azt mindenki találja ki maga, hogy őt sikeresen megölték már a tanárok, vagy csupán baleset végzett vele.

A történet összetett szereplők, hangulat és események szempontjából is. Ahogy folyamatos bizonytalanságban tartanak minket a tanárok céljával kapcsolatban egyszerűen zseniális! Bár most már miután kicsit eldurvultak a dolgok, már bárdokkal vadásznak egymásra, nem hinném, hogy egy mosollyal és egy “bocsi hogy megijesztettünk titeket” mondattal el lehetne intézni az egészet. Bár az is lehet hogy tényleg csak egy óriási félreértés az egész eseménysor… nem tudom.

A 3. kötetet fordítják éppen az amúgy csak 4kötetes mangából, szal nem kell valami hosszú dologra számítani. 1-2 hetente jönnek ki a fejezetek, szal lassan az egész elérhető lesz angol nyelven. Amúgy akit érdekel, franciául már meg lehet vásárolni az első két kötetet! itt vagy itt
Tessék elolvasni! Remélem tetszik majd :)

Reklámok

4 hozzászólás

  1. Jól hangzik, úgy látom fent van OneManga-n is. Az utóbbi időben rászoktam az online olvasásra szóval ez plusz pont.

  2. Ühüm, fenn van.
    Én még a letöltögetés híve vagyok, raktározok rosszabb időkre :)
    Bár azokat amiket nem szoktam újraolvasni azokat OneMangán olvasom én is.

  3. Amit egybe le lehet tölteni azt én is letötöltöm még mindig, plusz egy-kettőt amit már egy ideje szedegetek, de már úgy érzem nem éri meg. Irritál amikor egy mangát több csapattól kell tölteni, mert félbehagyják, kihagynak egy fejezetet.

  4. Na az engem is idegesít, amikor csak úgy kihagynak pár fejezetet a csapatok. Jó néha van rendes oka, mondjuk hogy az anime lefedi odáig a sztorit és nincs hozzá kedvük. Oké, ez logikus, de az hogy csak minden 3dik chaptert fordítanak le az hol logikus?! Az meg hogy a Narutora meg a Bleachre vagy 20 csapat jut egyszerűen pofátlanság! Most komolyan minek? Helyette lefordíthatnának egy csomó jó sztorit amit még senki se fordít. Grrr!
    Bocs, kicsit belelendültem a végére xD

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: