Chibisan Date

A Hetaliát gondolom nem kell senkinek se bemutatni. Ugyanaz a mangaka de most egy teljesen más hangulatú manga.

Egy kicsi szigeten, Nantucketen él Seiji egy japán rajzművész. Az ő mindennapjait követi figyelemmel ez a manga. Slice of life manga lévén nincsenek benne óriási történések, csupán apróságok, a srácnak épp nincs ötlete mit rajzoljon, megismerkedik néhány a szigeten élő emberrel, rájön, hogy szerelmes valaki belé vagy levelet kap régi osztálytársától.
A hangsúly nem az eseményeken van, hanem… hm, nem is tudom, inkább a hangulaton, a nyugin, hogy milyen jó is úgy élni, hogy minden szépen megy a saját tempójában :)

A rajzolás pont mint a Hetaliában, annyira hogy amikor megláttam a lányokat, majdnem felkiáltottam  “Helló Hun-chan!”. Még Chibitalia is van a sztoriban, csak itt Chibisan a beceneve és tényleg lány :D Bár nem olvastam olyan sok Hetaliát, szal nekem ott az maradt meg, hogy a karaktereken van a hangsúly, na meg a poénokon. Nos ezzel ellentétben itt nagyon szépek a hátterek, már inkább gyönyörűnek mondanám. Tényleg, nagyon részletesek és sokat dobnak a hangulaton.
Ó és mielőtt bárki is azt gondolná, hogy a főszereplő karakterileg is Italia koppintás lenne, ki kell titeket ábrándítsalak! Seiji egy idegeskedő, túl sokat gondolkozó, néha túl komoly de összességében aranyos srác (ellenben Ita-kun soha se ideges, gondolkozik, komoly de aranyos :D).

Egyenlőre ismeretlen csapat ismeretlen időközönként fordítja, de amúgy eddig egy kötetes ongoing sorozat.
Szerintem aranyos, semmi eget rengető, de nekem néha szükségem van ilyen mangákra is, hogy megnyugodjak, az is normális ha csak vagyok, nyugiban :)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: